Julstämning i Boktryckargården

Julstämning i Boktryckargården är boken för dig som älskar jul, pyssel, historia, mat och bak. Den vänder sig också till dig som visserligen gillar julen men längtar efter en stress- och måstefri sådan. Gör det du vill och strunta i det andra! är författarens budskap.

Boken har 24 kapitel, ett för varje dag i december fram till och med Dopparedan. Den innehåller bland annat tips på dukningar, kreativ städning, hur du gör de finaste kransarna och håller julens blommor fina lääänge. Här finns några nedstamp i historien om hur julen firades förr och funderingar kring huruvida tomten var snäll eller inte. Enkla pyssel såsom att göra finfint julklappspapper, bygga snyggaste julbocken, fixa smaskigt fågelgodis och mycket mer. Och förstås recept. Författarens favoritbakverk och några nya vegetariska rätter att prova till julbordet.

Känslan för återbruk löper som en grön tråd genom hela boken; en tager vad en haver. Boken är fullproppad med inspiration, recept och kärlek. Allt skrivet på ett personligt sätt med stort hjärta. Som en varm härlig julkram.

Det här är Evas första bok. Säkert inte den sista. Trevlig läsning.