Laddar

Författare

 


Martin Adler

Martin Adler, född 30 oktober 1958 i Stockholm, död 23 juni 2006 i Mogadishu, Somalia, var en svensk frilansjournalist och nyhetsfotograf.

Martin Adler växte upp i Västerås. Som frilansjournalist rapporterade han från världens mest oroliga platser, och hade erfarenhet av att ha arbetat i ett tjugotal krigszoner som El Salvador, Rwanda, Kongo-Kinshasa, Angola, Sierra Leone, Liberia, Tjetjenien, Bosnien, Afghanistan, Sri Lanka, Kashmir, Burundi, Somalia, Sudan, Eritrea och Irak. Adler hörde till de få journalister som hade intervjuat den tjetjenske rebelledaren Sjamil Basajev.

År 2001 belönades han med Amnesty Internationals mediapris i nyhetskategorin för sitt reportage om kidnappning och försäljning av kvinnor i Kina.[1] Han belönades också med Silver Prize for Investigative Journalism vid New York TV Festival 2001. År 2004 belönades han med Rory Peck Award for Hard News för On Patrol with Charlie Company i Irak.

Martin Adler mördades den 23 juni 2006 av en okänd gärningsman under en demonstration i Somalias huvudstad Mogadishu.

Böcker utgivna på Glädjens akademi
Martin Adler Moments
 


Eva Favaro

Eva Favaro är en miljöengagerad marknadsförare med rötterna i både den småländska och västmanländska myllan. 2015, när hon var mitt i livet, bestämde hon sig för att ta en paus och fundera över framtiden, plugga, och skriva en bok. Det blev ett kreativt och lärorikt halvår som bland annat resulterade i den här boken om julen. Valet av tema var rätt enkelt för julfantasten Eva och idén hade funnits där sedan en lång tid tillbaka. Julen har hon älskat sedan hon var liten och i december månad är hon i sitt esse. I Julstämning i Boktryckargården delar hon med sig av sin kärlek till allt som har med jul att göra och inspirerar till både stordåd och soffhäng: Gör det du vill! 

Böcker utgivna på Glädjens akademi
Julstämning i Boktryckargården
 


Irene Hagström

Irene Hagström har arbetat med blommor i över 40 år. Som florist, lärare, domare. Idag är hon floristmästare och vid sidan av konsultuppdragen arrangerar hon också tävlingar, allt från debutanttävlingar till SM i blomsterbinderi. Fyra årstider floristisk inspiration är hennes första bok. 

Böcker utgivna på Glädjens akademi
Fyra årstider floristisk inspiration

 


Ann-Christine Kihl

Ann-Christine Kihl är sedan många år uppskattad och prisbelönt journalist och krönikör i Västerås. ”Nej, jag är inte rädd för att dö.” är hennes fjärde bok, en fängslande skildring om kollegan och krigsreportern Martin Adler som mördades i Mogadishu 2006.
2010 fick hon Wendelapriset för bästa socialreportage i tryckt svensk press för reportaget ”Vem ska rädda Sara?” i Vestmanlands Läns Tidning, juli 2009.

Bibliografi
Mamma har 7 liv och 45 andra texter, Bonnevier & Olofsson, Västerås 2007, ISBN 978-91-975914-4-7 Ö-gonblick – bilder av Mälarens människor – en bok, Triptyk, Bromma 2004, ISBN 91-631-6032-3 De överlevande från Råtterdammer Street, Bonnevier & Olofsson, Västerås 2013, ISBN 9789197591430 ”Nej, jag är inte rädd för att dö.”, Glädjens akademi, Västerås 2016, ISBN 9789198219920

Böcker utgivna på Glädjens akademi
"Nej, jag är inte rädd för att dö"
 


Maria Löfgren

Hortonom Maria Löfgren är verksam som museiträdgårdsmästare vid Vallby Friluftsmuseum i Västerås. Hon har ansvar för museets levande samlingar av växter och de gröna miljöerna kring museets byggnader. Maria föreläser och skriver om trädgårdshistoria. Hon har tidigare arbetat som trädgårdslärare. 

Böcker utgivna på Glädjens akademi
Trädgården på Gäddeholm